Het hebben van een naambordje voordeur is al iets dat eeuwen oud terug gaat. Want vroeger werden belangrijke gebouwen aangeduid met een naam. Zo kon men eenvoudig elkaar treffen en routes bepalen. Nog steeds plaatsen we naambordjes bij onze voordeuren. Het is eigenlijk een echte traditie geworden. Al is het verplicht om sowieso een huisnummer weer te geven op je woning, een naambordje is niet verplicht. Toch plaatsen veel mensen een naambordje om een familiaire uitstraling aan de woning te geven. En daarnaast is het best handig als mensen weten welke familie er woont. 

Wat kan je op je naambordje voordeur zetten? 

Het is verplicht om een cijferaanduiding bij de woning te plaatsen, maar een naambordje voordeur mag je zelf kiezen. Dat geeft je de mogelijkheid om het bordje te personaliseren. Je kan er bijvoorbeeld een naam bij zetten, maar ook een tekst, zoals ‘welkom’ of ‘familie’. Ook kan je ervoor kiezen om de voornamen erbij te plaatsen of nog andere teksten te combineren. Sommige huizen hebben bijvoorbeeld een naam, deze kan je er ook bij vermelden. Eigenlijk kan je je fantasie de vrije loop laten zolang het huisnummer maar leesbaar is. 

Van wat voor materialen zijn naambordjes gemaakt? 

Als je op zoek bent naar een naambordje voordeur dan kan je uit veel verschillende soorten materialen kiezen. Elk materiaal heeft z’n voor- en nadelen. Zo zijn er goedkope naambordjes die vaak wat korter mee gaan en hele dure naambordjes die vaak van een duurzamer materiaal zijn gemaakt. Ook kan je kiezen voor standaard naambordjes, maar er zijn ook speciale handgemaakte modellen. Hieronder zijn een aantal voorbeelden van materialen waaruit een naambordje kan bestaan:

  • RVS
  • Acryl
  • Hout
  • Plexiglas
  • Leisteen
  • Kunststof
  • Messing 
  • Emaille

Wil je gaan voor een duurzaam materiaal en daarvoor iets meer betalen? Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor leisteen. Heb je een kleiner budget? Kies dan bijvoorbeeld voor kunststof of plexiglas. Hou er wel rekening mee dat elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft. Maar eigenlijk geven alle materialen je de mogelijkheid om een gepersonaliseerd naambordje voordeur aan te schaffen, precies zoals jij het wilt. Met de cijfers erop die bij de woning horen, eventueel met toevoeging. Maar ook met een tekst erop als je dat zou willen zoals je familienaam of zelfs de voornamen.  Je kan daarnaast ook nog zelf je naambordje voordeur ontwerpen. Want je hoeft geen standaarden te kiezen als het gaat om het naambordje. Ook het bordje zelf kan je personaliseren zoals je hem wilt. Je kan gaan voor authentiek, modern of misschien wel iets met veel rondingen. Iedereen heeft zijn eigen smaak en je kan het maken zoals je wilt. Maar let wel op dat je iets kiest dat bij de woning past. Bij een authentieke boerderij past geen strak naambordje voordeur modern, daar past beter een bordje bij met een authentieke uitstraling. Terwijl bij een moderne nieuwbouwwoning juist wel een strak model past of juist eentje met hele strakke rondingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *