Je ziet ze veel in tuincentra en woonwinkels; oude deuren. Deze kan je op veel leuke manieren in je huis gebruiken. Natuurlijk staat het al heel trendy in je huis. Zeker als je een landelijke of industriële inrichting hebt. Houten oude deuren kunnen een warme en huiselijke uitstraling geven aan je interieur. Maar wist je dat je oude deuren ook op veel andere manieren kan toepassen in je interieur? Wij hebben vier creatieve tips voor jou op een rijtje gezet. 

Tip 1: Gebruik oude deuren in je woonkamer

Oude deuren staan allereerst super trendy in jouw interieur. Ze kunnen jouw woonkamer een nostalgische en vintage-achtige stijl geven. Je kan ook een schuifdeur maken van de oude deuren. Dit geeft je huis een meer landelijke stijl. Maar wist je dat je een oude deur ook kan gebruiken als een plant hanger? Hang er een aantal planten aan en je oude deur heeft een nieuwe bestemming. Je kan er ook verschillende lampen aan hangen, zoals een globe lamp. Zeker in een industrieel interieur staat dit heel mooi!

Tip 2: Maak een hoofdsteun voor je bed

Je kan je oude deuren ook een totaal andere bestemming geven, namelijk als hoofdsteun. Hier moet je wel even zelf voor aan de slag. Kijk op Pinterest voor inspiratie. Daar kan je genoeg plaatjes vinden van mensen die hun oude deuren hebben omgetoverd in een hoofdsteun voor een bed. Dit geeft je bed en de slaapkamer een geheel nieuwe en unieke stijl. 

Tip 3: Maak een krijtbord voor in de kinderkamer

Een oude deur kan ook heel leuk staan in een kinderkamer. Schilder de deur met magneet verf of krijtverf. Je kan ook beide combineren. Zo kan je kindje allemaal leuke foto’s, posters, magneten en tekeningen ophangen. Op het krijtbord gedeelte kan je kind tekeningen maken. Zorg wel ervoor dat de oude deur goed vast zit aan de muur. Anders kan het gevaarlijk worden voor je kind.

Tip 4: Gebruik je oude deur als tafel

Wist je dat je ook een tafel kan maken van de oude deuren? Niet alle oude deuren zijn even glad en is dan ook niet even handig. Je kan ervoor kiezen om een deur glad te maken. Ook kun je ervoor kiezen om er plexiglas op te leggen. Zo kan je de structuur van de deur nog goed zien. Ook kan dit een leuk en speels effect geven in je interieur. Je hebt nog heel veel andere opties van hoe je een tafel kan maken van oude deuren. Kijk op Pinterest voor meer inspiratie. 

Bron: www.destijdsch.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *