Een huis kopen is waarschijnlijk een van de zwaarste en meest stressvolle dingen die je in je leven moet doen. Daarom wil je er zeker van zijn dat alles zo vlot mogelijk verloopt. Om je te helpen hebben we enkele van de belangrijkste dingen op een rijtje gezet waar je op zult willen letten voor je je eerste huis koopt. Hopelijk kunnen we je op deze manier een eindje op weg helpen!

1. Zorg dat je voor je koopt altijd een bouwkundige keuring uitvoert.

Je moet nagaan of het dak, het waterreservoir, de wanden, de fundering, de thermostaat en nog veel meer goed werken. Dit is erg belangrijk want als je daarmee problemen had, moet je misschien betalen om die problemen te verhelpen voor je er intrekt. Een bouwkundige keuring is dus erg belangrijk en zeker iets wat je niet moet vergeten.

2. Ontdek de buurt altijd grondig.

Zorg ervoor dat de buurt goede scholen heeft, goede supermarkten, een goed ziekenhuis in de buurt, niet te veel verkeer en je moet de omgeving echt kennen. Dit kan een behoorlijk stressvolle ervaring zijn en je zult je op alles willen voorbereiden nog voor je het huis koopt.

3. Ken je budget.

Zorg dat je je budget kent nog voor je naar het huis gaat. Zoek ook uit hoe je je de hypotheek zult kunnen veroorloven. Als je geen stabiele baan hebt, zorg dan dat je een back up plan hebt voor als je je baan verliest.

4. Overleg met de bank.

Zorg dat je overleg hebt met de bank en vraag ze over alle mogelijkheden die je hebt om het huis dat je op het oog hebt te kopen. Misschien wil je kopen met een medeondertekenaar of zorg je ervoor dat je genoeg geld hebt voor een aanbetaling. Zorg ervoor dat de bank op de hoogte is van je financiële situatie en begrijpt welke opties je ter beschikking hebt.

Bron: seivda.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *