Tegenwoordig kan je bijna niet meer zonder: een wasmachine. Maar wanneer ben jij eigenlijk aan een nieuwe wasmachine toe? Dit hoeft namelijk niet alleen maar te maken te hebben met de leeftijd van jouw grote vriend. 

 1. Te oud
  De eerste reden heeft wel te maken met de leeftijd, dit is dan ook een factoor waardoor het tijd kan zijn voor een nieuwe wasmachine. Een wasmachine krijgt namelijk, net als vele andere apparaten, meer problemen naarmate ze ouder worden. Vaak hebben de fabrikanten dan ook geen onderdelen meer beschikbaar voor oude modellen, als het apparaat gerepareerd moet worden. Best vervelend… Als je wasmachine dan rond de 8 jaar is en je krijgt last van problemen, dan is het toch echt tijd voor een nieuwe. Daarnaast is het dan ook vaak handiger om een nieuw model te nemen met technologische snufjes. Al is de reden al alleen om op energiekosten te besparen. 
 1. Luidruchtige wasmachine
  We weten allemaal dat een wasmachine veel geluid kan maken. Hier kan je best gek van worden, maar het is ook vaak een teken van problemen in de machine. Het kan soms een simpel probleem zijn. Zoals het feit dat jouw machine niet meer waterpas staat. Dit kun je gemakkelijk aanpassen door de stelpoten te verdraaien. Maar als dit niet de oplossing biedt is er toch echt iets versleten in de wasmachine zelf. Vaak gaat dit over een riem of lagers. Dit kan regelijk makkelijk te reparen zijn, maar dan moet je jezelf wel afvragen of de wasmachine deze kosten wel waard zijn. 
 1. Water op de vloer
  Heb jij elke keer na een was een plasje water op de vloer liggen? Dan heeft jouw grote vriend een probleem. Het water kan liggen aan een kapotte slang, dit is zelf makkelijk en goedkoop te fixen. Maar het kan ook liggen aan een gebroken onderdeel of verzegeling. Ook dan moet je de kosten van de reparatie afwegen van een nieuwe wasmachine. Echter als het op een kapotte waskuip gaat, dan kan je toch echt het beste een nieuwe wasmachine kopen. Dit is dan ook een grote reparatie en zelden de moeite waard. 
 1. Wasmachine heeft nare geur
  Als je merkt dat je wasmachine gaat stinken en het wasgoed er ook al niet fris uitkomst, dan is de oorzaak in de meeste gevallen schimmel of meeldauw. Dit kan op den duur zelfs je wasgoed kosten. Een grondige schoonmaakbeurt kan dit probleem verhelpen en om het schimmelvrij te houden, kan je bij elke wasbeurt een beetje azijn toevoegen. Lukt het alsnog niet om deze stank te verwijderen, dan is het de nodige tijd voor een nieuwe machine. Maak in de toekomst dan ook regelmatig je machine schoon om de kans op herhaling te voorkomen.

  Kortom, er zijn dan ook veel redenen om een nieuwe wasmachine te kopen. En dit is dan ook vaak het geld zeker waard. Het is dan ook een apparaat dat je wekelijks gebruikt en dus veel te verduren heeft. Wees daarom lief voor je wasmachine en koop als de tijd rijp is een nieuwe wasmachine! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *