Design betonvloeren hebben een robuuste, natuurlijke en stijlvolle uitstraling. Niet gek dus dat steeds meer consumenten kiezen voor een mooie design betonvloer. Een design betonvloer is niet alleen prettig maar biedt ook veel voordelen, kijk maar eens bij Betondecor bijvoorbeeld. Verder is er ook nog veel onderscheid tussen de verschillende betonvloeren, een van de meest geliefde gietbeton vloeren is béton lissé bijvoorbeeld. Een gietbeton vloer die makkelijk grote oppervlakken kan bedekken. Maar door de eigenschappen van de vloer is deze ook uitermate geschikt om bijna naadloos op elk interieur aan te sluiten, daarom is de gietbeton vloer ook zo in trek de laatste jaren. Wij zetten alle voor- en nadelen en tips op een rijtje. 

Gietbeton vloer in huis of op de zaak?

De laatste jaren zien we dat steeds meer huishoudens kiezen voor een gietbeton vloer in hun huis, waar het vroeger vooral om béton lissé extérieur ging. Maar dan resteert de vraag waar is de gietbeton vloer het meest geschikt voor. Hier is geen sluitend antwoordt op te geven, het hangt eigenlijk vooral van je persoonlijke voorkeuren af. Zo biedt een design betonvloer in huis veel voordelen als een rustgevende sfeer, een stofvrij vloer en een warme doch stoere look. Maar in een zakelijke omgeving past de betonvloer ook goed. Zo zie je dergelijke vloeren ook vaak voorbijkomen op kantoor, in een winkel of showroom. Ook hier past een mooie betonvloer dus goed thuis. 

De voordelen van een betonvloer

Een betonvloer is in veel opzichten anders dan bijvoorbeeld tegels of een houten vloer, dit andere materiaal biedt ten opzichte van deze materialen een aantal voordelen. Zo is het materiaal erg sterk en hierdoor ook praktisch. Het is makkelijk schoon te houden, slijtvast en naadloos. Hierdoor is het erg hygiënisch en dus geschikt voor mensen die last hebben van allergieën. Tevens is een dergelijke vloer ook erg duurzaam, doordat het materiaal zo stevig is gaat het namelijk erg lang mee. Maar natuurlijk creëert een betonvloer ook een unieke look doordat deze in allerlei soorten en kleuren te verkrijgen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *