Ongeacht het type vloer waar je tegenwoordig voor kiest spreekt het voor zich dat je altijd verzekerd zal willen zijn van een zo optimaal mogelijk gebruikscomfort. Wat dit comfort betreft moet er rekening worden gehouden met een aantal niet onbelangrijke factoren. Denk bijvoorbeeld niet alleen het onderhoudsvriendelijke aspect van de vloer. Wat namelijk bovendien ook te denken van het comfort dat je ervaart wanneer je er bijvoorbeeld op blote voeten of met alleen kousen overheen stapt? Voor de betonvloer geldt dat ze niet alleen naadloos is, daarnaast kan je ze ook zonder probleem combineren met isolatie en vloerverwarming. Wil je hier meer over te weten komen? Dat is mogelijk door je te verdiepen in de onderstaande informatie. 

Waarom je betonvloer isoleren een goed idee is 

Moet je, je vloer isoleren of niet? Het is een vraag die in de praktijk zeer vaak wordt gesteld. Menig aantal experten stellen dat het vooral van belang is om de focus te leggen op de muren en het dak. Dat kan niet worden ontkend. Van warme lucht is bekend dat ze een stijging werking heeft. Dit betekent dat er vooral sprake is van een significant verlies aan warmte via de muren en het dak. Dit gezegd hebbende, wanneer de warmte bij de vloer wordt gecreëerd (zoals bij vloerverwarming het geval is) kan ook dat zomaar leiden tot niet onaanzienlijke warmteverliezen. Omwille van deze reden is het isoleren van de vloer altijd interessant. De betonvloer maakt dit probleemloos mogelijk.

Isoleren middels een betonvloer

Je betonvloer isoleren brengt in de praktijk meerdere voordelen met zich mee. Het feit dat je op deze manier heel wat warmteverlies kan voorkomen is immers niet het enige voordeel waar je op kan rekenen. Een bijkomend voordeel heeft bijvoorbeeld te maken met het feit dat je op deze manier ook kan genieten van een aangenaam warm aanvoelende vloer. Dit niet in het minst wanneer je de keuze hebt gemaakt om ook vloerverwarming te voorzien. Daarover in het volgende stukje meer.

Wat maakt de combinatie met vloerverwarming zo interessant?

Wanneer je kiest voor het realiseren van een betonvloer in je huis kan je daarbij dus ook de keuze maken om vloerverwarming te voorzien. Heel wat mensen vinden dit tegenwoordig een niet onbelangrijke eis. Dit niet in het minst omdat ze op deze manier eindelijk af kunnen komen van de radiatoren die op de vloer zijn terug te vinden. Voor deze verwarmingselementen geldt dat ze toch best een behoorlijke hoeveelheid ruimte in beslag nemen. Met vloerverwarming kunnen deze weg. 

De keuze voor een betonvloer gecombineerd met vloerverwarming zorgt er in de praktijk voor dat je niet alleen energie kan besparen. Daarnaast zal je immers ook kunnen vaststellen dat je altijd kan genieten van een aangenaam warm gevoel op de vloer. Dat is voor veel mensen mooi meegenomen. In het bijzonder tijdens de wintermaanden kan een vloer vaak zeer koud aanvoelen. Door deze te voorzien van vloerverwarming kan daar verandering in worden gebracht. In ieder geval, de mogelijkheid tot het aanbrengen van isolatie bij je betonvloer zorgt duidelijk in combinatie met vloerverwarming voor een aantal zeer interessante voordelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *