Hoe ouder ze worden, hoe anders de kamer iedere keer wordt. Kinderen groeien op en krijgen andere ideeën over wat ze mooi en minder mooi vinden. Een kamer van een 12-jarig meisje is niet te vergelijken met een kamer van een meisje in haar 18de levensjaar. Er zijn zoveel verschillende ideeën waar je mee op kunt als het aankomt op slaapkamers. Wat een hele leuke eyecatcher kan zijn is het hebben van een tof behang. Aan de hand van behang kun je al een hele sfeer in de slaapkamer creeëren en aan de hand van deze tips weet je misschien welke kant jij op wilt gaan.

Jonge meiden

Als je bezig gaat met de slaapkamer van een jongere meid, komen er hele andere sfeerbeelden naar boven dan als je in een oudere generatie gaat zitten. Veel jonge meiden houden van velle kleuren, misschien voornamelijk roze en bijvoorbeeld van prints. Een goed behang dat je dan kunt kiezen, is een dit behang meidenkamer. Eijffinger Pip Studio 5 behang beschikt over vele soorten prints op behang. Zo hebben ze bijvoorbeeld het behang ‘Floris’ die een jungle bladerprint heeft met grote bloemen, planten en vogels. Ook hebben ze ‘Palm Scene’ die weer een hele tropische sfeer aan een kamer geeft. Dit behang heeft een print van paradijsvogels, palmbomen en -bladeren en bloemen. Naast deze ideeën voor behang is er nog veel meer keuze.

Een tiener kamer

Zoals je al merkt, is de kamer van een tiener natuurlijk heel anders dan een kamer van een jonger meisje. Toch kun je ook met een tiener kamer vele verschillende kanten op en dan waarschijnlijk voornamelijk naar de wat meer donkere en neutrale kleuren. Arte Selva is dan een hele leuke optie. Deze collectie heeft veel natuurtinten en natuurgetrouwe materialen en springt er echt uit als het aankomt op een natuurthema voor behang. De Arte Selva collectie heeft een zestal behangen met ieder een ander design. Ieder behang vindt zijn idee in een andere tropische plant. Zo is er een behang met palmmotieven, een bananenblad of de tropische plant Pandan. Deze behangen brengen een bijzondere sfeer in een slaapkamer en maken het gelijk een stuk volwassener.

Behangen doe je zo

Door gebruik van de juiste behanglijm en de juiste materialen, zorg je ervoor dat het behang het mooist op de muur terecht komt. Voor de behangen genoemd van de Arte Selva collectie bestaat er ook een speciale Arte behanglijm. Voor het aanbrengen van dit behang moet je de achterkant van het behang eerst wat nat maken met wat water, maar niet té nat natuurlijk. Dit laat je dan intrekken, waardoor je daarna veel beter het behang kunt plakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *