Je wilt natuurlijk een mooie tuin hebben. Of je nou net een nieuw huis hebt gekocht of er al een tijdje woont, een mooie tuin geeft meteen een betere uitstraling. Veel mensen willen wel hun tuin verbouwen maar weten niet waar ze moeten beginnen en wat mooi zou staan.

Een veranda plaatsen

Een veranda is een erg mooi en handig onderdeel van je huis. Toch ontstaat er vaak de verwarring tussen veranda en overkapping. Het verschil hierbij is dat een veranda bijna altijd aan één zijde van een woning wordt gemonteerd. Dit gebeurt vaak aan de achterkant. Daarentegen kan een overkapping worden gemonteerd op elk gewenste plaats in je tuin. Zowel een veranda als een overkapping kan je erg luxe laten monteren. Een glazen schuifwand overkapping is erg populair en heeft een zeer luxe uitstraling. De keuze tussen een veranda en overkapping moet dan ook worden gemaakt op basis van je huis. Afhankelijk van je huis kun je kijken wat het mooiste past bij jou.

Een veranda plaatsen

Een veranda plaatsen kan heel moeilijk zijn als je niet weet hoe dit moet. Indien je een beetje handig en technisch bent kun je dit ook prima zelf doen. Je begint hierbij met het maken van een bouwtekening en een lijstje met de artikelen die je nodig hebt. Vervolgens begin je met het aftekenen van de afmetingen. Hierna begin je met het plaatsen van de pilaren en bevestig je de dwarsbalk op de pilaren. Nadat je dit gedaan hebt kun je beginnen met het geraamte van het dak. Als laatste ga je aan de slag met het dichtmaken van de overkapping. Dit is globaal uitgelegd hoe het zelf maken en bouwen van een veranda in elkaar zit. Op internet zijn talloze montage video’s en sites die stap voor stap laten zien hoe je het beste te werk kunt gaan. Mocht je niet zo handig zijn, of simpelweg gewoon geen tijd/zin hebben om dit zelf neer te zetten is het ook mogelijk om dit te laten bouwen. Je kunt dan een professioneel bedrijf inschakelen die hierin zijn gespecialiseerd. Alutera is zeker een aanrader en voeren hun vak vakkundig uit. Alutera plaats niet alleen veranda’s en overkappingen maar hebben ook nog is een zeer ruim aanbod hierin. Neem gauw een kijkje en laat je inspireren door hun ruime aanbod. De gemiddelde prijs van een veranda komt neer op zo’n 1000-2000 euro per vierkante meter. Er zijn erg veel factoren die meespelen aan de eindprijs. Het is dus lastig om een exacte prijs te benoemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *