Misschien hou je wel helemaal niet van koken, maar heb je net een huis gekocht met een enorme keuken waar je wat vaker wilt koken voor gasten. Misschien is het juist het tegenovergestelde en breng je meer tijd door in de keuken dan in je eigen bed. Voor ieder wat wils, want servies is in vele soorten en maten verkrijgbaar, voor ieder wat wils! Servies is ook makkelijk te verkrijgen: het is leuk om alles op kleur te coördineren en alles nieuw te kopen, maar sommige mensen vinden het dubbel zo leuk om vreemde theekopjes bij de kringloop te kopen. Genoeg ruimte om te kiezen in ieder geval! 

Servies of daadwerkelijk gerei?

Keukengerei komt in vele soorten, maten, kleuren, materialen, ga zo maar door. Toch is er een duidelijk verschil tussen servies en gerei. Servies is om mee te eten, voor gasten en soms zelfs voor de sier (pronken met mooie zilveren vorken, lepels en messen!). Toch hebben mensen vaak nog steeds een incomplete keuken, omdat ze net niet alle keukengerei bezitten, waardoor de kleur net anders is en alles weer opnieuw gesorteerd moet worden op kleur… Ook dan is de kringloop misschien een leuk idee: Nederland heeft er genoeg, het is milieuvriendelijk en je doet je lokale goede doel een duimpje toe. 

Handigheidjes in de keuken

Een nieuwe favoriet onder de kook- en bakliefhebbers is een apparaat dat je alleen maar uit elkaar hoeft te halen om vervolgens tachtig verschillende dingen te doen. Je kan van eigen deeg of beslag maken tot pesto maken, waarbij je ook nog eens moet denken aan het moderne uiterlijk van de gadget. De nadelen hiervan zijn alleen wel dat het een ontzettend obstakel is op het aanrecht en zelfs in een kast, maar ondertussen blijft het toch een favoriet, en terecht! Je kan er zo ontzettend veel mee doen, dat je al snel de onhandigheden vergeet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *