Wanneer je nieuwe gordijnen wilt sta je voor een lastige opdracht. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden. Zo heb je de keuze uit bijvoorbeeld inbetweens, vitrages, velours, vouwgordijnen en rolgordijnen. Om nog niet eens te beginnen over de mogelijkheden qua stoffen en kleuren. Vandaag gaan we het hebben over een van de bestverkochte type gordijnen, namelijk: linnen gordijnen. Maar waarom zijn linnen gordijnen zo populair? Lees nu verder en ontdek!

Waarom zijn linnen gordijnen zo populair?

Linnen gordijnen zijn niet zomaar gordijnen. Linnen is namelijk een prachtig materiaal om naar te kijken en is bovendien enorm zacht. Dit maakt het een zeer comfortabele stof en zorgt voor de luxueuze uitstraling van linnen gordijnen. Linnen gordijnen worden veelal in de woon- en/of slaapkamer toegepast. Met de uitgebreide keuze met betrekking tot verschillende kleuren zijn er altijd geschikte linnen gordijnen voor jouw interieur verkrijgbaar. Je kunt er ook voor kiezen om de linnen gordijnen op maat te laten maken.

Hebben linnen gordijnen ook nadelen?

Hoewel linnen gordijnen voornamelijk voordelen hebben zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo zijn linnen gordijnen zeer luxe gordijnen, echter kunnen ze wel snel kreuken en zijn deze vrij temperatuurgevoelig. Wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt is de kans aanwezig dat de gordijnen beschadigen. Dit komt doordat de kreuken moeilijk herstellen. Ook is linnen een natuurlijk materiaal, waardoor de kleur kan worden aangetast door te veel zonlicht. Echter valt dit bij kwalitatieve linnen gordijnen vaak mee.

Linnenlook gordijnen

Naast echte linnen gordijnen bestaan er ook linnenlook gordijnen. Dit zijn gordijnen die veelal bestaan uit 100% polyester, maar dusdanig zijn afgewerkt dat ze er hetzelfde uitzien als linnen gordijnen en tevens zo aanvoelen. Doordat deze gordijnen uit polyester bestaan zijn ze kreukherstellend en krimpen ze amper. Zo heb je dus niet de nadelen van echte linnen gordijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *