You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. 🙂

Heb je plannen om een woning te gaan kopen dan komt daar veel bij kijken. Een van deze zaken is de bouwkundige keuring. Erg belangrijk want je wilt wel weten of het huis van je dromen ook in goede staat verkeerd. Als leek kun je natuurlijk prima zien of bijvoorbeeld het schilderwerk nog goed is. Maar er zijn heel veel zaken die je niet zomaar even kunt beoordelen. Zeker de verborgen gebreken niet.

Neem een deskundige in de hand

Als je een huis gaat kopen is het dus heel verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren door een deskundige. Over het algemeen zijn het bouwkundig ingenieurs die dit doen. Deze zal de woning grondig controleren en een rapport opleveren waarin de technische en bouwkundige staat van de woning wordt beschreven. Mocht er sprake zijn van gebreken of achterstallig onderhoud dan zal hij ook berekenen, wat de kosten zijn om het geconstateerde issue te verhelpen. Je moet je er overigens van bewust zijn dat het geen garantie is dat er helemaal geen verborgen gebreken zijn. Ook de deskundige kan dingen over het hoofd zien. De kans hierop is echter vele malen kleiner.

Bouwkundige keuring bij nieuwbouw

Als je denkt dat een bouwkundige keuring alleen bij de koop van een bestaande woning nodig is, heb je het mis. Ook een nieuwbouw woning heeft namelijk heel vaak diverse gebreken. Het is dan ook heel slim om bij de oplevering van een nieuwbouw om een deskundige in te huren. Men noem dit dan een opleveringskeuring. De werkwijze die wordt gehanteerd is echter praktisch gelijk. Het bouwkundig rapport zorgt ervoor dat je ook veel sterker staat tegenover je aannemer. 

Laat je een bouwkundige keuring uitvoeren, ga dan vooraf altijd een aantal partijen vergelijken. Prijs is niet altijd zaligmakend. Kijk vooral naar de kwaliteit en wat de deskundige allemaal controleert. Belangrijk is dat je een professioneel bureau in de hand neemt. Als je toevallig lid bent van de vereniging Eigenhuis, kun je daar ook eventueel een deskundige inhuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *