Als je op zoek bent naar een manier om steigerhout te recyclen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We zullen een aantal van de mooie dingen die kunnen worden gemaakt met dit materiaal en hoe ze kunnen helpen je huis te decoreren bespreken. Steigerplanken zijn perfect voor het maken van meubelstukken zoals bedden of kasten. Je zou ze ook nuttig kunnen vinden bij het decoreren met muurkunst of als rekken!

5 creatieve manieren om overgebleven steigerplanken te gebruiken

 1. Kan je geen bureau vinden dat bij je kantoorruimte past? Bouw een strak en modern bureau van steigerplanken en je favoriete gereedschap.
 2. Wil je je huis een ander uiterlijk geven? Voeg kleur toe aan de muren door een tekening op te hangen die gemaakt is van sloophout en gevonden voorwerpen! De steigerplanken kunnen in kleinere stukken worden gezaagd of zo worden gebruikt voor een meer ruwe look.
 3. Eindelijk klaar om dat doe-het-zelf project aan te pakken dat je hebt uitgesteld? Als je steigerplanken gebruikt, zal het veel sneller gaan omdat ze veel lichter zijn dan andere soorten hout, waardoor zelfs de meest tijdrovende onder ons de klus die voor hem ligt gemakkelijker kan klaren!
 4. Op zoek naar een manier om je steigerplanken recycleren? Steigerplanken kunnen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt, van het maken van bedden tot het versieren van de muren.
 5. Gebruik restjes hout van een bouwplaats als muur kunstwerk of planken! Ook geweldig voor het bouwen van meubelstukken zoals bureaus en kasten.

Wat zijn steigerplanken eigenlijk?

Steigerplanken zijn dikke, sterke stukken hout die oorspronkelijk werden gebruikt om steigers op bouwplaatsen te bouwen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor meubilair of decoratie.

Wat je nodig hebt:

 1. Steigerplanken (of restjes hout van een bouwplaats)
 2. Gereedschap zoals hamer en zaag
 3. Verf en kwasten
 4. Schroeven

Hoe maak je een schattige salontafel

 1. Beslis over het ontwerp of meet de ruimte waar je de tafel wilt hebben en zaag de planken volgens de afmetingen
 2. Zet de planken in elkaar met spijkers en schroeven indien nodig, zorg ervoor dat het stevig genoeg is
 3. Schuur de randen en breng een blanke laklaag aan om het hout te beschermen

Hoe maak je een leuke bijzettafel

Je kunt je woonkamer een kunstzinnige uitstraling geven door gebruik te maken van steigerplanken als bijzettafeltjes. Het mooiste is dat je niet eens een professional hoeft te zijn!

Wat heb je nodig:

 • Steigerplanken
 • Verf en kwasten (optioneel)
 • Schuurpapier of een zaag indien nodig om het hout te snijden op maat
 • Schroeven of spijkers

Met een beetje inzicht moet het lukken om met steigerhout iets leuks te maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *