Wil je iets nieuws in je badkamer om wat meer sfeer te brengen? Je brengt misschien niet veel tijd door in de badkamer, tenzij je uiteraard in bad zit. Maar een nieuw badkamermeubel kan heel wat effect geven. Daarnaast is het ook handig voor opslagruimte. Lees hier meer over het kiezen van een badkamermeubel en de voordelen er van.

De ideale badkamermeubel kiezen

Als je hebt besloten om een nieuw badkamermeubel te kopen is het tijd om er eentje te kiezen. Uiteraard wil je dat hij er mooi uitziet, maar hij moet natuurlijk ook onder de wasbak passen. Meet daarom altijd de maten goed op, dit maakt het veel makkelijker bij het uitkiezen. Daarnaast zul je moeten nadenken over hoeveel ruimte je nodig hebt. Bewaar je maar een paar spullen? Dan is een klein badkamermeubel perfect voor jou, dit neemt ook minder ruimte in beslag. Of woon je met meerdere mensen die veel producten gebruiken? Dan zul je voor een groter badkamermeubel moeten gaan. 

In welke kleur?

Nu je weet welke maten je nodig hebt voor je nieuwe badkamermeubel komt het leukste gedeelte, een kleur uitkiezen. Er zijn ook diverse soorten materialen en looks waar je voor kunt gaan. Kies bijvoorbeeld voor hout om een natuurlijke sfeer te creëren, of ga voor een metalen badkamermeubel voor een industriële look. Van deze materialen heb je natuurlijk ook weer verschillende kleuren, bijvoorbeeld een fel rood metalen meubel of een donkere kleur hout. Bij het kiezen van de kleur dien je ook rekening te houden met de rest van de badkamer, zodat alles bij elkaar past. Misschien heb je wel een witte muur, daar past alles natuurlijk wel bij. Houd in ieder geval een kleurenpalet aan waar je aan wil voldoen zodat je zeker weet dat alles met elkaar matcht.

Een kleine badkamer inrichten

Heb je geen grote badkamer en wil je alles zo inrichten zodat de ruimte optimaal benut wordt? Dan is het handig om een paar trucjes toe te passen, zodat de badkamer net iets groter lijkt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zwevend badkamermeubel of wat extra spiegels plaatsen. Dit is eigenlijk een optische illusie maar werkt heel goed. Daarnaast kun je ook kiezen voor een lichtere kleur kastjes, als je bijvoorbeeld een zwarte kleur kiest zal de ruimte sneller kleiner lijken. Of kies een meubel met dubbele lades voor extra opslagruimte.

Houdt altijd het overzicht

Bij het kiezen van een nieuw badkamermeubel dien je dus rekening te houden met de maten, de kleuren, het materiaal en hoeveel ruimte je hebt. Dit geldt natuurlijk voor elk soort meubilair, maar een badkamer kan nog wel eens klein zijn waardoor het handig is om extra opslagruimte te hebben. Dit te meer als je badkamer al bijna vol staat met een groot bad. Vooral als je met meerdere mensen woont is opslagruimte erg handig, waar laat je anders je haardroger, scheerapparaat en al je andere producten? Als je minimalistisch leeft kun je natuurlijk ook voor een kleiner model kiezen. Alles is afhankelijk van jouw leefstijl, smaak en woning. En wist je dat kleuren psychologisch werken? Denk daarom altijd na over je keuze in kleuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *