Een trap krijgt het dagelijks flink te voorduren. We lopen er dagelijks meerdere malen overheen en de gebruikerssporen worden dan ook steeds duidelijker na verloop van tijd. Wanneer dit het geval is, dan is het tijd voor een traprenovatie om de trap weer in alle ere te herstellen. Maar waar moet je allemaal op letten bij een traprenovatie? Lees nu verder en ontdek!

Welke kleur en/of stijl kies je?

Allereerst is het belangrijk om te kiezen welke kleur en stijl je trap krijgt tijdens de traprenovatie. Wanneer je je interieur hebt veranderd is dit een mooie gelegenheid om de trap te laten aansluiten op de rest van je interieur. De eerste stap van een traprenovatie is dus het kiezen van de kleur en/of stijl. Wanneer je een oude, karakteristieke trap hebt kun je deze ook in oude stijl herstellen.

Welk materiaal en welke afwerking kies je?

Wanneer je de stijl en kleuren voor de traprenovatie hebt gekozen is het tijd om een materiaal te kiezen. Veelal worden hiervoor houten overzettreden voor gebruikt van eiken of beukenbomen. Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker voor PVC gekozen, aangezien hiermee vrijwel elke look kan worden nagebootst. Dus ook als je een houten look wilt realiseren.

De afwerking van de trap heeft meerdere voordelen. Ten eerste kun je stootborden en/of leuning opnemen om je veiliger op de trap te kunnen begeven. Ten tweede zijn deze afwerkingen ook visueel aantrekkelijk en maken deze de trap nog mooier.

Waar beginnen met een traprenovatie?

Je kunt een traprenovatie zelf uitvoeren, maar als je zeker wilt zijn dat het snel en vakkundig gebeurt kun je tevens een professionele partij inhuren. Wanneer je woon achtend bent in Groningen kun je bijvoorbeeld in Google zoeken naar ‘traprenovatie Groningen’. Ook voor andere zaken zoals vloeren kun je dit op dezelfde manier doen. In dit geval kun je bijvoorbeeld zoeken naar ‘vloeren Groningen‘. Zo vind je altijd de meest relevante aanbieders op een overzichtelijke manier. Veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *