In deze blog behandelen enkele vragen over douglas hout.

Waarom zou je kiezen voor douglas hout?

Een van de voornaamste redenen om te kiezen voor douglas hout is de vele toepassingen die het hout biedt. Douglas hout kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Binnen zie je douglas hout veel terug in de lambrisering, plafonds, vloeren en als wandbekleding. Buitenshuis wordt douglas hout veel gebruikt voor vlonders, meubels, veranda’s, schuttingen en meer. Verder is douglas hout ook heel duurzaam (het kan wel 15 jaar meegaan) en bovendien ziet het er ook nog eens mooi uit. Wat wil je nog meer?

Hoe kun je douglas hout het beste behandelen?

Een algemeen misvatting is dat tuinhout, wat douglas hout onder andere is, veel onderhoud nodig heeft. Wanneer je voor de juiste afwerking voor douglas hout kiest, hoef je er verder bijna niet meer naar om te kijken. De afwerking beschermt het douglas hout tegen vocht, vuil en de verschillende weersomstandigheden en zorgt er bovendien voor dat het hout zijn stabiliteit en kleur behoudt. Kies bij voorkeur voor een beits of impregneer. Zo zorg je ervoor dat jouw douglas hout wel tot 10 jaar onderhoudsvrij blijft.

Wanneer treedt de vergrijzing op bij douglas hout?

Wanneer je douglas hout onbehandeld laat, zal het na verloop van tijd vergrijzen. De volgende omstandigheden dragen bij aan die vergrijzing:

  • UV-licht;
  • Vocht;
  • Algen en houtrot;
  • Blauwschimmel.

Dus wil je dat het douglas hout vergrijsd, laat het hout dan onbehandeld. Wil je dat het douglas hout zijn prachtige kleur behoudt, behandel het hout dan met een beits of impregneer, afhankelijk van welk resultaat/uitstraling je wilt bereiken.

Bron: https://www.houtdirect.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *