Vind je dat ook altijd zo geweldig? Inloopkasten. Al je kleding om je heen en gemakkelijk te pakken. Je hoeft niet moeilijk te doen met kastdeuren, want je kunt al je kledingstukken gelijk pakken. Ze liggen er bijna voor het grijpen. Bovendien is een inloopkast ook heel erg gemakkelijk. Je hoeft namelijk enkel en alleen een kamer in te lopen en je ziet al je kleding op zijn rij. Echter is het niet zo dat je kast altijd in een standaard maat te vinden zal. Je kunt er dan voor kiezen om een inloopkast op maat te laten maken of zelf te maken. Wil je weten hoe? Lees dan verder. 

Belangrijkste eerst 

Wanneer je zelf een inloopkast op maat gaat maken, is het belangrijk om alle materialen op een rijtje te zetten. Zo heb je hout nodig, spijkers, een schroefmachine, maar ook spullen om je kleren aan op te hangen. Met het hout kun je namelijk gemakkelijk je inloopkast op maat op maat zagen. Dit doe je door de maten op te nemen van de muren die je wilt gebruiken en het hout af te zagen. Deze planken bevestig je later aan elkaar en je kunt je kleding terecht. 

Voordelen inloopkasten op maat 

Inloopkasten op maat hebben een aantal voordelen. Zo kun je bij een inloopkast op maat zelf bepalen wat de grootte wordt van je inloopkast. Hierdoor hoef je zelf geen zorgen te maken dat je kast te klein is of juist te groot. Zo weet je zeker dat al je kleding in de kast zou passen en je geen ruimte te kort komt. Daarnaast is het zo dat een inloopkast op maat je zelf de indeling van je kast kunt bepalen. Ben je meer iemand die ervan houdt om z’n kledingstukken op te hangen of ben je juist iemand die meer houdt van het leggen van zijn kleding? Alles is mogelijk. Je kunt het zelf zo gek nog niet bedenken en indelen. Je kan er ook voor kiezen om een deel hang en een deel leeg te maken in je inloopkast.

Vloer & Raamdecor – Dé specialist in woninginrichting

Inloopkast op maat kopen

Wanneer je een kast nodig hebt en graag een inloopkast wil hebben, kun je erover nadenken om een inloopkast op maat te maken of laten maken. Zo krijg je niet te maken met de standaard maten voor inloopkasten. Met inloopkasten kun je zelf bepalen hoe groot, hoe klein, hoe lang of hoe breed. Daarnaast kun je zelf de indeling van je kast bepalen. Hoeveel legplanken je in de kast zet, hoeveel hangruimte je in de kast zou willen hebben, etc. Geen grens is te ver voor een inloopkast op maat. Daarnaast zijn er ook verschillende materialen waarvan je de inloopkast op maat zou kunnen maken. Ben je meer iemand die houdt van origineel hout? Of wil je juist liever een zwarte kast of juist een witte kast? Alles is mogelijk. Daarnaast heb je hiervoor zelf het initiatief. Je kunt gebruik maken van nieuwe materialen, maar ook oude kasten of planken herbruiken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *