Je bent toe aan een nieuwe keuken. Hartstikke leuk, je zult vast ook een hele hoop wensen hebben, maar hoe pak je een nieuwe keuken aanschaffen nu het beste aan? In deze blog geven we je 10 tips voor het kopen van een nieuwe keuken. Doe er vooral je voordeel mee. 

Tip 1

Schrijf al je keukenwensen op. Zet voor jezelf op een rijtje: wat wil je absoluut wel in je nieuwe keuken, maar wat wil je ook helemaal niet hebben in je nieuwe keuken. Schrijf het gewoon allemaal op, laat het lijstje even rusten en kijk er dan nog eens naar. Zo kun je op een heldere manier aan de keukenadviseur van www.keukenloods.nl vertellen wat je wensen zijn.

Tip 2

Meten is weten. Meet de ruimte waar de keuken moet komen op, en leg dat vervolgens op schaal vast op papier. Vergeet daarbij niet om bijvoorbeeld ook de hoogte van vensterbanken, ramen, etc. op te meten. Zo weet je zeker dat je straks een keuken hebt die ook daadwerkelijk past in de ruimte, zonder dat je functionaliteit of andere wensen hoeft in te leveren.

Tip 3

Doe review onderzoek. Niks is zo leerzaam als de ervaringen van anderen. Door het lezen van beoordelingen van anderen kom je er ook achter of de speciaalzaken die je in gedachten hebt een beetje bij jou passen of niet.

Tip 4

Oriënteer je. Ga eens op onderzoek uit naar de verschillende soorten keukenapparatuur, zoals de Siemens Studioline. Maar verdiep je ook in werkbladen en welke type keukens er allemaal zijn. Struin het internet af, kijk naar interieurprogramma’s op tv, bezoek een inspiratiehuis. Of blader door tijdschriften en andere magazines om je te oriënteren. Zo weet je al een beetje wat je wilt (of niet wilt) en ook waar je het moet/kan zoeken, want niet alle speciaalzaken bieden alle onderdelen van een keuken aan.

Tip 5

Het is een aanrader om (delen van) je nieuwe keuken aan te schaffen bij een CBW erkende keukenspeciaalzaak. Zo ben je als koper verzekerd van extra garanties en bijvoorbeeld de mogelijkheid om naar de geschillencommissie te stappen, mocht dat nodig zijn.

Tip 6

Heb je inmiddels al een beetje voor ogen wat je wilt, schroom dan niet om een afspraak te maken bij de keukenspeciaalzaak van jouw keuze. Het staat je natuurlijk ook vrij om eerst gewoon even een bezoekje te brengen om de sfeer te proeven. Waar jij je fijn bij voelt, maar wil je echt de diepte in,  door middel van een intakegesprek, maak dan zeker die afspraak.

Tip 7

Vergeet niet om ook te kijken naar je budget. Wat wil je uitgeven aan je nieuwe keuken en wat is er mogelijk qua wensen met jouw budget. Je budget is dan ook zeker iets dat je met de keukenadviseur kan bespreken. Zo kom je er achter wat er allemaal (nog meer) mogelijk is. Of misschien komen er wel interessante opties boven tafel waar je in eerste instantie niet aan gedacht had.

Tip 8

De montage en installatie van de keuken. Ook dit proces kan je zelf vormgeven. Over het algemeen bestaat deze fase van een nieuwe keuken uit 3 onderdelen: het technische voorbereidende werk (leidingen (om)leggen enz.), het monteren van de keuken zelf en de aansluiting van de keuken en haar apparatuur. Het technische voorbereidende werk is nodig om de montage zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Maak in ieder geval duidelijke afspraken met je keukenadviseur over de montage en installatie van jouw keuken, dan weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Tip 9

Maak geen overhaaste beslissingen. Een nieuwe keuken aanschaffen gaat je niet in de koude kleren zitten, dus zorg ervoor dat je goed de tijd neemt om over alle beslissingen na te denken. Het gaat er tenslotte om dat jij straks helemaal content bent met je nieuwe keuken.

Tip 10

Geniet! Geniet van je nieuwe keuken. Neem de tijd om je nieuwe keuken te ontdekken en te ervaren. Mochten er toch nog vragen of twijfel ontstaan tijdens het hele proces, schroom dan niet om contact op te nemen met je keukenadviseur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *