Optrekkend vocht is een ernstig probleem dat zowel de structurele integriteit van uw huis als uw gezondheid kan aantasten. Als u vermoedt dat u last heeft van opstijgend vocht, is het belangrijk dat u onmiddellijk actie onderneemt om de schade te beperken en verdere problemen te voorkomen.

Waardoor wordt optrekkend vocht veroorzaakt?

Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door water dat door poreuze materialen zoals baksteen of steen omhoog komt. Het water verdampt als het het oppervlak bereikt, waardoor er zoutafzetting achterblijft. Deze afzettingen kunnen de structuur van uw woning aantasten en leiden tot gezondheidsproblemen zoals ademhalingsproblemen en dermatitis.

Welke middelen heb je?

Er zijn een aantal manieren om optrekkend vocht te behandelen, maar de meest effectieve methode is het aanbrengen van een dampdichte laag (DPC). Dit is een fysieke barrière die voorkomt dat water opstijgt door de poriën in de baksteen of steen.

Een DPC via een vakman

Het aanbrengen van een DPC is geen doe-het-zelf klus, dus het is belangrijk om een vakman in te schakelen. Deze kan de omvang van het probleem beoordelen en u adviseren over de beste handelwijze. In sommige gevallen kan hij ook adviseren om chemische dampremmende middelen in te spuiten in de muur.

Wat nu?

Zodra het probleem van vochtige muren is verholpen, is het belangrijk om stappen te ondernemen om het in de toekomst te voorkomen. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw woning goed geventileerd is en vrij van vochtbronnen zoals lekkende leidingen of condensatie. U moet ook regelmatig controleren op tekenen van vocht, zoals afbladderende verf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *