Met de zomer in zicht is het tijd om je huis en tuin klaar te maken voor de zonnige dagen. De zomers worden steeds warmer. Hoewel het heerlijk is om lekker in de zon te zitten, is het ook belangrijk om de schaduw op te kunnen zoeken. Heb jij nog geen schaduw in de tuin? In dit artikel geven we je een aantal mogelijkheden hoe je zelf voor schaduw in de tuin kan zorgen. 

Markiezen

Een sfeervolle optie om te zorgen voor schaduw, is het laten monteren van markiezen. Markiezen hang je op boven je ramen en klappen uit in een hoek van negentig graden. Markiezen staan bekend om hun gestreepte patroon en staan vaak erg gezellig. Het nadeel van markiezen is dat ze alleen de zon tegenhouden voor de ramen en verder geen schaduw creëren in de tuin.

Uitvalscherm

Een optie die voor zowel schaduw in de tuin zorgt, als de zon buiten de woning houdt, is een uitvalscherm. Uitvalschermen monteer je ook boven de ramen en strekken schuin naar voren uit. Hierdoor bescherm je dus het raam tegen de zon en daarnaast zorgt het voor een stuk schaduw in de tuin. 

Knikarmscherm

Ook knikarmschermen zorgen voor schaduw in de tuin en voor de ramen. Je kan kiezen voor een handmatig of een elektrisch knikarmscherm. Een elektische is natuurlijk gemakkelijker in gebruik, maar niet bij elke woning een optie. Laat je daarom van te voren adviseren door een erkende specialist.

Ben je op zoek naar een manier om schaduw te creëren? Neem dan eens een kijkje op www.rainbow-collection.nl voor hun uitgebreide assortiment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *