Er zijn heel veel redenen mogelijk om een vlag in de vlaggenmast te hijsen in je tuin. Bijvoorbeeld voor een verjaardag of een bijzondere gebeurtenis zoals een geboorte of het slagen voor een diploma. Het komt ook steeds vaker voor dat mensen de vlaggenmast gebruiken om er een vlag in te hangen met een familiewapen. Ben je van plan om een vlaggenmast te kopen? Hieronder een aantal tips!

Welke vlaggenmast is geschikt voor mijn tuin?

Voordat je over gaat tot het kopen van een vlaggenmast zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder een opsomming van de dingen waar je rekening mee dient te houden:

  • Denk na over de plaats van de vlaggenmast. Hoe veel ruimte heb je?
  • Denk na over het soort materiaal (polyester, aluminium of hout).
  • Denk na over de hoogte van de vlaggenmast.

De plek in de tuin moet geen hinder veroorzaken voor de buren. Dus een aantal meter afstand tussen de mast en de tuin van de buren is niet overdreven. Denk hiernaast ook aan de uitwaai lengte van een vlag of wimpel.

Hoe hoog moet de mast zijn?

Hoe hoog je de mast precies wilt hebben, is natuurlijk aan jou. Er zijn wel een aantal basisregels om de vlaggenmast en de vlag er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Heeft u bijvoorbeeld een grote tuin met hoge struiken, denk dan aan een mast van 8 meter of hoger. Is je tuin wat kleiner? Dan is 5 of 6 meter een prima hoogte.

(Bron: Bosvlaggen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *