Ben jij in overweging een nieuwe vloer aan te schaffen, maar weet je niet voor de volle 100 procent of je alle criteria tegen elkaar hebt afgewogen? In deze blog lees je 2 tips die jou helpen met het beslissingsproces van het aanschaffen van een vloer. Heb je recentelijk een nieuwe woning gekocht of is jouw oude vloer simpelweg toe aan vernieuwing? Dan is het begrijpelijk dat je op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden om jouw woning op te fleuren.  

Het is niet zo eenvoudig een koopwoning aan te schaffen waarbij de vloer volledig naar wens is. Ga je voor bijvoorbeeld laminaat, click pvc of een multiplank vloer? Voordat je naar een bouwmarkt rent om zo snel mogelijk een vloer aan te schaffen is het verstandig je eerst te verdiepen in alle soorten vloeren.  Een vloer gaat gemiddeld 15 jaar mee, je wilt dus een vloer kopen die meegaat met de trends. Een eigentijdse vloer dus.  

Tip 1: Kijk hoe jouw woning is ingedeeld 

In welke ruimte komt de vloer te liggen? Alleen in de woonkamer, of juist in het hele huis? Heb je een groot oppervlak in bijvoorbeeld jouw woonkamer? Dan is er genoeg ruimte om brede planken aan te schaffen. Denk hierbij aan een houten vloer met brede planken. Ook een visgraat vloer is populair, zeker in grote ruimtes. Dit is een vloer dat zijn populariteit nog lang niet is verloren. De laatst benoemde vloer is echter wat lastiger te leggen dan een reguliere vloer. Denk hier dus goed over na, voordat je de vloer aanschaft. Heb je zelf veel ervaring met het leggen van vloeren? Dan is dit geen enkel probleem voor jou.  

Tip 2: Kijk naar het lichtinval 

Het lichtinval kan een andere beleving geven aan de ruimte. Zo beïnvloed lichtinval bijvoorbeeld de kleur van een vloer, maar kan deze ook veel donkerder ogen wanneer er weinig licht aanwezig is. Neem dus altijd eerst staaltjes van een vloer mee voordat je beslist welke vloer jij in jouw woning laat leggen. Hiermee voorkom je dat een kleur van de vloer toch anders uitpakt wanneer je niet van te voren hebt gekeken hoe deze in de woonkamer tot zijn recht komt.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *