Een van de meest voorkomende fouten bij het bestrijden van optrekkend vocht in vochtige muren is het gebruik van het verkeerde type verf. Sommige verfsoorten maken het probleem juist erger door vocht vast te houden, wat uiteindelijk leidt tot schimmelvorming. Zorg ervoor dat u een ademende verf gebruikt die het ingesloten vocht laat ontsnappen.

Veelgemaakte fout

Een andere veelgemaakte fout is niet het goed afdichten van de fundering. Als er scheuren of kieren in de fundering zitten, kan er gemakkelijk vocht binnensijpelen en optrekkend vocht ontstaan. Gebruik een waterdichte kit op de fundering om dit te voorkomen.

Pleisterwerk

Als u niet voorzichtig bent, kunt u ook het pleisterwerk of andere structurele elementen van uw huis beschadigen terwijl u probeert te verwijderen optrekkend vocht. Raadpleeg een vakman voordat u drastische maatregelen neemt.

De oorzaak

Vergeet tenslotte niet de oorzaak van het optrekkend vocht aan te pakken. Als u het onderliggende probleem niet verhelpt, zal het vocht blijven terugkomen, hoe vaak u het ook probeert te verwijderen.

Wat kun je doen?

Het inhuren van professionals zoals Carebrick kan ervoor zorgen dat optrekkend vocht in vochtige muren zo goed mogelijk bestreden wordt. Met de hulp van experts kunt u er zeker van zijn dat de klus in één keer goed wordt geklaard en dat uw huis wordt beschermd tegen verdere schade.

Conclusie

Als het gaat om optrekkend vocht, is de beste aanval een goede verdediging. Door enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen en te letten op de meest voorkomende fouten, kunt u uw huis vrij houden van dit destructieve probleem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *