Geluidsabsorptie en geluidsisolatie zijn twee zeer belangrijke begrippen als het gaat om geluidsisolatie van je huis of kantoor. Ze worden vaak door elkaar gehaald, dus laten we het verschil tussen de twee eens nader bekijken.

Geluidsabsorptie

Geluidsabsorptie is het proces waarbij geluidsgolven worden geabsorbeerd wanneer zij een oppervlak raken. Dit kan gebeuren met materialen zoals akoestische panelen of noppenschuim. Het idee is dat de geluidsgolven door het materiaal worden geabsorbeerd, in plaats van er tegenaan te stuiteren. Dit kan helpen het algemene geluidsniveau in een kamer te verlagen.

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie daarentegen is het voorkomen dat geluid door een barrière gaat. Dit kan worden gedaan met zaken als weersbestendigheid of geluidswerende kit. Het doel is een barrière te creëren waar het geluid niet doorheen kan, zodat het geluid de kamer niet in of uit kan.

Welke moet je dan gebruiken? Dat hangt af van je doelstellingen. Als je het algemene geluidsniveau in een kamer wilt verlagen, is geluidsabsorptie de beste oplossing. Maar als je probeert te voorkomen dat geluid een ruimte verlaat of binnenkomt, dan heb je geluidsisolatie nodig.

Heb je vragen over geluidsabsorptie en geluidsisolatie? Neem eens een kijkje bij EASY Noice Control!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *