Wanneer huiseigenaren een nieuwe vloeroptie overwegen, willen ze misschien rekening houden met de voordelen van PVC-klikvloeren. Waarom zou men een PVC vloer kopen en waarom dan ook nog specifieke een Click PVC vloer? Wij zijn hier alvast in gedoken en hebben enkele van de grotere voordelen uiteengezet in dit artikel. 

Gemakkelijk leggen

Click PVC is een type polyvinylchloride (PVC) dat eenvoudig te installeren is, omdat het in elkaar klikt en geen lijm of spijkers nodig heeft. Als zodanig is dit materiaal steeds populairder geworden vanwege het gemak en de bruikbaarheid. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld plak PVC, ook weleens dryback PVC genoemd, dat altijd eerst een geëgaliseerde ondergrond nodig heeft en vervolgens dient te worden verlijmd aan de ondergrond. Click PVC is qua montage te vergelijken met bijvoorbeeld laminaat.

Waterproof

Click PVC-vloeren hebben daarnaast nog enkele voordelen ten opzichte van andere soorten vloermaterialen. Ten eerste zijn ze veelzijdig en kunnen ze in vrijwel elke ruimte in huis worden gebruikt – van keuken tot badkamer – vanwege hun waterdichte karakter. Uiteraard verschilt het per soort Click PVC vloer hoeveel water deze precies kan hebben en dien je ook de ondervloer goed waterbestendig te maken door eventuele naden af te dichten met daarvoor speciaal bedoelde tape.

Duurzaam en ruime keuze

Bovendien zijn deze soort vloeren extreem duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor ze perfect zijn voor gebieden met veel verkeer. Ook hebben deze vloeren een breed scala aan ontwerpopties, zodat huiseigenaren kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan kleuren, patronen en texturen die perfect bij hun interieur passen. Click PVC vloeren zijn namelijk beschikbaar in verschillende maten, stijlen, kleuren en merken. Denk bijvoorbeeld aan Visgraat Click PVC of een PVC Click Tegel. De keuze is reuze!

Koop bij een (online) specialist

Overweeg jij de aanschaf van een Click PVC vloer? Zorg dan altijd dat je je goed laat adviseren en informeren door een specialist. Dit kan zowel online als offline. Een partij als Solza.nl is gespecialiseerd in Click PVC vloeren en kan jou precies vertellen welke keuzes wel of niet te maken aan de hand van de specifieke situatie. Wel zo fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *