Wil jij binnenkort jouw woning voorzien van een nieuwe vloer? Maar ben jij inmiddels helemaal uitgekeken op de traditionele laminaatvloeren? Dat is volkomen te begrijpen aangezien laminaatvloeren al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw de standaard is in Nederlandse woningen. Met de komst van de moderne PVC vloeren dreigt dit te veranderen. Deze vloeren zijn namelijk oersterk en brengen diverse voordelen met zich mee die het afleggen tegen laminaat. Hierdoor gaan PVC vloeren al een langere tijd als warme broodjes over de toonbank. Maar wat is nou de echte reden dat PVC vloeren vandaag de dag zo populair zijn? Lees snel verder en ontdek waarom laminaatvloeren anno 2022 echt niet meer kunnen!

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren, oftewel PVC kliklaminaat, zijn een soort vinylvloeren die al enige tijd bestaan. PVC staat voor Polyvinylchloride, wat een soort plastic polymeer is dat wordt gebruikt om deze vloeren te maken. Ze worden gekenmerkt door hun glanzende afwerking en duurzaamheid, alsook door hun waterbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid. Daardoor is het PVC kliklaminaat in een zeer korte tijd uitgegroeid tot dé favoriet in zowel residentiële als commerciële omgevingen.

Ontdek de voordelen van PVC vloeren

Het gebruik van PVC vloeren in jouw woning heeft vele voordelen ten opzichte tot het laminaat met houtlook. Ten eerste bieden deze vloeren uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor ze ideaal zijn voor koudere omgevingen. Ze vergen ook weinig onderhoud en kunnen zelfs zonder lijm of spijkers worden gelegd. Bovendien zijn PVC vloeren volledig waterdicht, waardoor ze geschikt zijn voor vochtige ruimtes als badkamers en keukens. Ten slotte zijn ze verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, patronen en formaten, zodat er altijd een perfecte vloer te vinden is die volledig bij jouw inrichting past.

Waarom zijn PVC vloeren populair?

Veel mensen weten inmiddels dat PVC vloeren een geweldige keuze zijn voor huiseigenaren die stijl en functionaliteit aan hun huis willen toevoegen zonder diep in de buidel te moeten tasten. Met zijn duurzaamheid, betaalbaarheid en energiebesparing zijn PVC vloeren een uitstekende keuze voor elk huis. Met zoveel voordelen is het geen wonder dat het één van de meest populaire soorten vloeren is geworden. Met zijn brede scala aan stijlen en kleuren past het gemakkelijk bij elk interieur. En dankzij het eenvoudige onderhoud is het een onderhoudsarme keuze, waardoor jouw huis er jarenlang mooi uit blijft zien. Kortom, een PVC vloer mag zeker niet ontbreken in ieder modern huis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *