In de keuken is allerlei gevaarlijke apparatuur te vinden. Van messen naar mixers tot het fornuis. Wanneer je in verwachting bent of kleine kinderen hebt is het dan ook geen slecht idee om de keuken eens even goed onder handen te nemen om deze kindveilig te maken. In dit artikel geven we je een aantal tips zodat jij ervoor kunt zorgen dat je kind ook veilig in de keuken kan zijn!

Het begint bij je gewoontes

Of je nou een ruime landelijke keuken hebt of een compacte keuken, je laat makkelijk spullen slingeren zonder dat je hier erg in hebt. Daarom moet je jezelf een aantal gewoontes aanleren. Zo doe je er verstandig aan om geen spullen over de randen te laten hangen, omdat ze dan makkelijk door je kind kunnen worden gepakt. Verder moet je overal in huis oppassen met waar je warme dranken zoals thee of koffie neerzet. In de keuken, maar ook elders in huis, is het heel erg belangrijk dat je elektrische apparaten nooit in het stopcontact laat zitten. Als laatste dien je geen spullen te laten drogen op plekken waar je kind bij kan en is het aan te raden om spullen die je niet nodig hebt direct op te bergen.

Ga voor beveiliging

Of je nou een houten keuken of een kunststof keuken hebt, alle keukenkastjes kunnen worden voorzien van kinderbeveiliging. Hierdoor kan je kind niet snel alle laden openen. Vooral peuters vinden dit over het algemeen heel erg interessant en hebben een kastje open voordat je het doorhebt. Het is dus aan te raden dit voor alle kastjes en laden waar je kind absoluut niet bij mag komen te monteren. Daarnaast is het ook raadzaam om alle (lage) stopcontacten te voorzien van kinderbeveiliging. Zo sluit je alle risico’s uit. Kinderen zijn nou eenmaal gek op ontdekken, dat is ook goed voor de ontwikkeling. Echter kan dit ook gevaarlijk zijn, om deze reden doe je er goed aan de risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *